Historie - Bryggeriet Skovlyst

Skovlyst

Historie

Fra "lille spire" i skoven til landsdækkende bryggeri

Skovlyst Production A/S udspringer fra et lille bryghus i Hareskoven. Vi brændte for at indkapsle skovens smage, dufte og oplevelser i hjemmebryggede øl. Det ønske har vi stadig. I dag er vores produkter dog rykket ud af skoven og tættere på forbrugerne.

Så hvis du drømmer om at få en smagfuld øloplevelse hver eneste gang, du tager en slurk øl, er Skovlyst det rigtige valg.

Hos os er specialøl nemlig ikke bare øl på flotte flasker. Hos os er en specialøl en komplet og autentisk oplevelse brygget på inspiration fra skovens naturlige ingredienser og forbrugerens ønske om øl af høj kvalitet.

Sådan har det været, siden vi flyttede ud af skoven, og det er den selvsamme opskrift, der dagligt motiverer os i vores arbejde: Vi vil være danskernes foretrukne specialølvalg.

Dette opnår vi gennem samarbejder med familieejede bryggerier i Frankrig, Østrig og Polen, som alle deler vores værdigrundlag og vores store passion for innovation.

Brygmesteren bag

Stifter og Brygmester Casper Møller I færd med at brygge skovlyst øl på det familieejede bryggeri i Nordfrankrig

Casper Møller er uddannet kemiingeniør og brygmester. De første 5 år af sin karriere arbejdede han under Carlsberg koncernen.

Passionen for at revolutionere det danske ølmarked med nye øltyper og smage bragte ham tilbage dog til hans barndomsby Hareskovby, hvor han sammen med et iværksætterteam overtog og ombyggede det gamle traktørsted, til det stemningsfulde restaurationsbryggeri "midt i skoven". 

Vores partnerbryggerier

Et krav for vores partner bryggerier er, at de ligesom Skovlyst er familiejede. Det giver partnerskabet den rette ånd og samarbejdet med disse stolte europæiske bryggerier har bragt os utrolig mange gode oplevelser og ikke mindst en uforlignelig ølkvalitet og smag.  

Van pur bryggeriet

Vores ældste og mest trofaste bryggeri partnerskab startede her i april 2008 hvor NældeBryg, Birkebryg og India Pale Ale blev brygget for første gang.

Klik for at læse mere om Van Pur bryggeriet

Egger bryggeriet

Bryggeri partnerskabet lagde fra land i 2013,  gennem lanceringen af vores lav alkoholiske serie af frugtøl, f.eks. den populære 33 cl variant med Pink Grape. Efterfølgende har brygsamarbejdet udvilket sig til også at inkludere brygningen af vores økologiske øl serie og senest vores Alkoholfrie mørkgyldne Ale Ellebryg 0,5%. 

Klik for at læse mere om Egger bryggeriet

La Gaudale bryggeriet

Vi optog samarbejde med dette stolte familieejdede 3. generationsbryggeri i Nordfrankrig i foråret 2012. Her startede vi brygningen af  vores 75 cl patentprop ølserie, som henover årene har udvilket sig og budt på mange spændede faste og søsonprægede øltyper. i 2016 gik vi linen fuldt ud og bad bryggeriet om at brygge vores kompromisløse "Vintage serie", som er vores årlige hyldest til specialøl universet og hvor vi tapper øllet på sortmaterede og nummererede flasker og pakker øllet i eksklusiv emballage. Det er her at øltyper som Stag Brew og Bison IPA brygges. 

Klik for at læse mere om La Gaudale bryggeriet