Historie - Skovens bryg
 • 1892
  Det første Skovlyst

  Vi skal helt tilbage til 1892 for at finde begyndelsen på Skovlyst. Her stiftede et ægtepar fra ølstykke Traktørstedet Skovlyst, og traktørstedet var i mange år et yndet udflugtsmål for københavnere, som ville en tur i skoven, og som fra 1907 i via "Slangerupbanen" nemt kunne tage damplokomotivet fra København og ud til Hareskoven. Stedet var kendt for blandt andet at have en keglebane og dansegulv i det fri, og igennem tiden har der været knyttet mange festilige aktiviteter til traktørstedet Skovlyst.

 • 2005
  Bryggeriet Skovlyst grundlægges

  2005 er året hvor "bryggeriet" kommer til Skovlyst. Fire iværksættersjæle, herunder brygmester Casper Møller, går sammen om at skabe en af Danmarks største restaurationsbryggerier, hvor der efter udvidelse og ombygning er plads til at byde mere end 300 spisende gæster velkomne, og hvor bryggeriet kan brygge ca. 80.000 liter velbrygget øl pr. år.

 • 2008
  Produktionen rykkes til udlandet

  Skovlyst Production A/S etableres, da kapaciteten på kedlerne i Hareskoven er nu brugt op, og det er blevet tid til at udvide. Vi traf beslutningen om at flytte Skovlysts ølbrygning til udlandet, hvor mulighederne for at udvide kapaciteten og fastholde priser, kvalitet og brygmetoder, var bedst til stede. I første omgang rykkede en del af produktionen til det højt respekterede og familieejede bryggeri Van Pur i Polen, og siden da er spændende partnerskaber med familieejede bryggerier i både Frankrig og Østrig kommet til. Udvidelserne muliggjorde, at Skovlyst-øllet kunne komme bredere ud til glæde for alle danskere.

 • 2012
  Pris og kvalitet er det vigtigste

  Sammen med vores tætteste detailkunder tager vi beslutningen om fravælge dyre marketingkampagner på vores øl, men i stedet bruge pengene på at tilbyde den allerbedste pris og kvalitet til forbrugerne. Vi mente og mener stadig, at dette er vejen til succes, og at forbrugerne selv er i stand til at vælge deres ølfavoritter baseret på smag, kvalitet og pris. Vores lidt alternative marketingstrategi blev en succes, og i 2012 så vi en tredobling af vores ølproduktion.

 • 2018
  Alkoholfri 0,5 % lanceres

  I 2018 blev det tydeligt for os, at der var brug for flere alternativer på det alkoholfri ølmarked. Med en ambition om at udvikle en 0,5 %-øl, der smager, som en øl skal smage, begyndte vores brygmester at prøve kræfter med at finde frem til en velsmagende og fyldig ale.

  Det blev til vores ElleBryg 0,5 %, der ramte de danske butikker i efteråret 2018 og har siden da ramt mange forbrugeres hjerter. I 2019 blev ElleBryg 0,5 % kåret som nr. 1 i forbrugerrådets TÆNK's "Bedst i test" - og den positive modtagelse har kun givet os blod på tanden i forhold til at give forbrugeren endnu flere gode, alkoholfri smagsoplevelser!

 • 2020
  Folkets specialøl

  Det oprindelige lille ”frø” i Hareskovens muld har vokset sig til et stort, frodigt træ med en solid stamme og grene, der rækker langt ud over lokalområdets grænser. Vores strategi om at blive "danskerne foretrukne specialøl" er godt på vej til at lykkes og vores øl er at finde i mere end 1.500 detailbutikker, caféer og restaurantioner rundt omkring i det ganske land. Det første flasketap af 2.000 JuleBryg tilbage i 2006 er nu blevet til mere end 4 millioner flasker øl pr. år. 

Skovlyst

er du 18 eller ældre?

Du skal verificere, at du er 18 år eller ældre samt acceptere vores privatlivspolitik for at komme ind på dette websted.