Om Skovlyst - Skovens bryg

Om skovlyst

vores ambition

Skovlyst udspringer fra et lille bryghus i Hareskoven. Vi brændte for at indkapsle skovens smage, dufte og oplevelser i hjemmebryggede øl. Det brænder vi stadig for. I dag er vi rykket ud af skoven og tættere på forbrugerne. 

Hos os er en specialøl en komplet og autentisk oplevelse brygget på inspiration fra skoven og forbrugerens ønske om høj kvalitet. Sådan har det været, siden vi flyttede ud af skoven, og det er den selvsamme opskrift, der dagligt motiverer os i vores arbejde:

Vi vil være danskernes foretrukne specialølsvalg.

Det betyder, at kvaliteten skal være i top og samtidig være til at betale. Det betyder, at vores øl skal være smagfulde, men tilgængelige. Denne ambition forsøger vi at få til at blive til virkelighed gennem samarbejder med familieejede kvalitetsbryggerier i Frankrig, Østrig og Polen. Bryggerier, som alle deler vores værdigrundlag og vores store passion for innovation.

VORES PARTNERBRYGGERIER

Vores vision er klar: Vi vil være danskernes foretrukne specialølsvalg. Det bliver vi ikke ved at levere flotte flasker til en høj pris. Det gør vi derimod ved at levere smagfulde øl med en tårnhøj kvalitet til en lavere kostpris, så alle danske øl-elskere kan nyde vores øl. At vores flasker så ovenikøbet er flotte, er bare en bonus.

 

”Men hvordan kan I brygge smagfulde specialøl, der har en tårnhøj kvalitet, men samtidig er til at betale?” 

Vi er glade for, at du spørger! 

Det kan vi, fordi vi samarbejder med en række partnerbryggerier rundt om i Europa, der alle deler vores værdigrundlag, vores høje kvalitetskrav og har samme passion for innovation, men som samtidig kan brygge øl til en langt lavere kostpris, end der er muligt for et privatejet bryggeri inden for de danske grænser. 

Vores valg af partnerbryggerier er ligeså nøje udvalgte, som ingredienserne i vores øl. De er hver især valgt på baggrund af deres brygningsmetoder, deres moderne teknologi og deres historier som familieejede bryggerier. 

Skovlyst-brandet er brygget på passion – og den selvsamme passion er hovedingrediensen hos vores tre partnerbryggerier. Det lyder måske lidt fluffy og en smule føle-føle, og det er det måske også. Men lad os fortælle lidt mere om de enkelte bryggerier, så du bedre kan forstå vores outsourcing-valg:

 

Van Pur-bryggeriet 

Vores bryggerisamarbejde startede i Polen i 2008, hvor vores NældeBryg, BirkeBryg og India Pale Ale blev brygget. Måske du tænker: ”Polen… De kan da ikke brygge kvalitetsøl”, men i så fald tager du fejl. Van Pur-bryggeriet har topmoderne faciliteter og er knivskarpe til mikrobiologien, og dét gør dem i stand til at brygge Skovlyst-øl. Tror du os ikke? Så smag en af disse øl.

Du kan læse meget mere om Van Pur-bryggeriet her.

 

La Gaudale-bryggeriet

Vi har samarbejdet med La Gaudale-bryggeriet siden 2012. De er exceptionelle dygtige til at brygge stærke øl i en Premium kvalitet. Hos La Gaudale kan vi tappe øllet i smukke flasker, Øllet kan vi der giver den følelse af eksklusivitet, som det fortjener. Derfor står de for brygningen af vores Vintage-serie, som startede med at være en 75 cl patentprop-serie, og senere har udviklet sig til at være en sæsonprægede ølserie, hvori der lanceres en ny hvert år.

Læs mere om La Gaudale-bryggeriet her.

 

Egger-bryggeriet

Samarbejdet med vores østrigske partnerbryggeri har været i gang siden 2013, hvor de startede med at stå for brygningen af vores serie af frugt-øl. I dag står de også for brygningen af vores alkoholfrie varianter, som er en favorit hos mange danske forbrugere. Egger-bryggeriet er valgt som samarbejdspartner, dels fordi de brygger fortrinlige øl, og dels fordi de har et stort, bæredygtigt fokus. Ja, de brygger faktisk 99,9 % CO2-neutralt – og det er en af grundene til, at vi er særligt stolte af samarbejdet. 

Klik for at læse mere om Egger bryggeriet

 

Det er takket været vores tre partnerbryggerier, at vores danske, privatejede bryghus gang på gang kan levere smagfulde specialøl med tårnhøj kvalitet til en lavere pris. 

Brygmesteren bag

Stifter og Brygmester Casper Møller I færd med at brygge skovlyst øl på det familieejede bryggeri i Nordfrankrig

Casper Møller er uddannet kemiingeniør og brygmester. De første 5 år af sin karriere arbejdede han under Carlsberg koncernen.

Passionen for at revolutionere det danske ølmarked med nye øltyper og smage bragte ham tilbage dog til hans barndomsby Hareskovby, hvor han sammen med et iværksætterteam overtog og ombyggede det gamle traktørsted, til det stemningsfulde restaurationsbryggeri "midt i skoven". 

Bæredygtighed

Skovlyst har gennem mange år haft stort fokus på at skabe så bæredygtig en værdikæde på vores ølproduktion som muligt. Det første skridt blev taget tilbage i 2008, hvor vi indgik stærke samarbejder med større, europæiske, familiejedede bryggerier, som blandt andet blev udvalgt på baggrund af deres gennemtænkte, bæredygtige produktionsstrategi. De tre bryggerier, vi samarbejder med i dag, udmærker sig ved af have et ganske lavt vand- og energiforbrug pr. liter produceret øl. Egger i Østrig, der bl.a. brygger vores ElleBryg 0,5 %, kan endda producere Skovlyst-øl 100 % CO2-neutralt - det kan du læse mere om på deres side.

Folkeskove

Siden 2018 har Skovlyst bidraget til arbejdet med at genetablere dansk folkeskov. Dette sker i samarbejde med Growing Trees Network, der siden deres opstart i 2015 har plantet mere end 1.200.000 nye træer i de danske folkeskove. Skovlyst har doneret en del af omsætningen på økologiske gaveæsker til Growing Trees Network og er stolte af at være en del af denne rejse.

Skovlyst

er du 18 eller ældre?

Du skal verificere, at du er 18 år eller ældre samt acceptere vores privatlivspolitik for at komme ind på dette websted.