SKOVENS ØL

Vores oprindelse udspringer fra den danske skov – Hareskoven for at være helt præcis. Her startede vores brygmester, Casper Møller, med at brygge øl tilbage i 2005, der var inspireret af skovens dufte, smage og oplevelser.

Selvom vi i dag er rykket ud af det lille bryghus i skoven til større faciliteter, så er den stadig essentiel i vores øl og den måde, hvorpå vi bringer gode øl ud til forbrugerne. Vi arbejder hver dag for, at vi vil gøre det nemmere for de danske forbrugere at nyde gode, balanceret specialøl. Det betyder, at vores øl skal være af høj kvalitet, være autentiske og give nye smagsindtryk, ligesom du ikke skal slagte sparegrisen for at få en med hjem.

Vores tidslinje

1892
Traktørstedet Skovlyst
Skovlysts oprindelse

Vi skal helt tilbage til 1892 for at finde begyndelsen på Skovlyst. Her stiftede et ægtepar fra Ølstykke ”Traktørstedet Skovlyst”. Traktørstedet var i mange år et yndet udflugtsmål for folket fra København, som ville en tur i Hareskoven. Skovlyst var kendt for sin keglebane og dansegulvet i det fri, ligesom det igennem tiden har været knyttet til mange festlige aktiviteter.

2005
Bryggeriet Skovlyst grundlægges

2005 er året hvor "bryggeriet" kommer til Skovlyst. Fire iværksættersjæle, herunder brygmester Casper Møller, går sammen om at skabe en af Danmarks største restaurationsbryggerier, hvor der efter udvidelse og ombygning er plads til at byde mere end 300 spisende gæster velkomne. Bryggeriet kan desuden brygge ca. 80.000 liter velbrygget øl hvert år.

2008
Større efterspørgsel, større produktion

Skovlyst Production A/S etableres, da kapaciteten på kedlerne i Hareskoven er brugt op - det er tid til at udvide. Vi traf beslutningen om at flytte Skovlysts ølbrygning til udlandet, hvor mulighederne for at udvide kapaciteten og fastholde priser, kvalitet og brygmetoder, var bedst. I første omgang rykkede en del af produktionen til det højt respekterede og familieejede bryggeri Van Pur i Polen, og siden da er spændende partnerskaber med familieejede bryggerier i både Frankrig og Østrig kommet til. Udvidelserne gjorde det muligt at få Skovlyst-øllet bredere ud til glæde for alle danskere.

2012
Pris og kvalitet
Pris og kvalitet er det vigtigste

I samarbejde med vores tætteste detailkunder tager vi beslutningen om at fravælge dyre marketingkampagner på vores øl. I stedet vil vi bruge vores ressourcer på at tilbyde den allerbedste pris og kvalitet til de danske forbrugere. Det mener vi stadig er vejen til succes, og at forbrugerne selv er i stand til at vælge deres øl favoritter på smag, kvalitet og pris. Vores lidt alternative marketingstrategi blev en succes, og i 2012 så vi en tredobling af vores ølproduktion.

2018
Ellebryg
Alkoholfri specialøl introduceres
I 2018 blev det tydeligt for os, at der var brug for flere alternativer på det alkoholfri ølmarked. Med en ambition om at udvikle en 0,5 % øl, der smager, som en øl skal smage, begyndte vores brygmester at prøve kræfter med at finde frem til en velsmagende og fyldig ale. Det blev til vores ElleBryg 0,5%, der ramte de danske butikker i efteråret 2018. Den har siden da ramt mange forbrugeres hjerter, hvorfor den i 2019 blev kåret som vinderen af Forbrugerrådets TÆNK's "Bedst i test". Den positive modtagelse har kun givet os blod på tanden i forhold til at give forbrugeren endnu flere gode, alkoholfri smagsoplevelser!
2020
Folkets specialøl

Det lille ”frø” i Hareskovens muld har vokset sig til et stort træ med en solid stamme og grene, der rækker langt ud over skovens grænser. Vores strategi om at blive "danskerne foretrukne specialøl" er godt på vej til at lykkes og vores øl er at finde i mere end 1.500 detailbutikker, caféer og restaurationer rundt i det ganske land. Det første flasketap af 2.000 JuleBryg tilbage i 2006 er nu blevet til mere end 4 millioner flasker øl pr. år. 

2021
Skovlyst flytter til byen
Skovens øl flytter til byen

Nogle gange er man nødt til at flytte for at kunne vokse sig større og stærkere. Derfor tog vi i 2021 beslutningen om at flytte tættere på byens puls, hvor vi stadig slår vores rødder. Vores kontor ligger nu i Schillerhuset på Nørrebro, hvor vi i nye, flotte lokaler har taget hul på næste skridt af vores rejse. Med nye muligheder i sigte har vi udbygget vores fundament for, at Skovlyst kan blive ved med at vokse.

2022
Alkoholfri hero
IPA 0,5% vinder Bedst I Test

Da vi med vores ElleBryg 0,5% i 2018 vandt vores første Bedst I Test hos Forbrugerrådet TÆNK, så vidste vi, at vi havde fat i noget rigtig spændende. Alkoholfrie øl, der smager som øl, skal smage. Derfor var vi meget stolte over, at også vores IPA 0,5% skulle vinde prisen. Vi har i den grad opbygget et stærkt sortiment af velsmagende, fyldige alkoholfrie øl, som giver gode smagsoplevelser uden procenter. Det kan vi konstatere, er blevet en væsentlig del af vores forretning.

2022
Lancering af Lumberjack
Lancering af Lumberjack

Med Lumberjack serien har vi introduceret den friske dreng i klassen. Lumberjack er vores serie af dåseøl, som er skabt til livsnyderen, der vil have lidt mere af det hele. Vi præsenterede i 2022 vores første IPA, som har masser af karakter og aroma, mens den stadig er let drikkelig. Vi har præsteret at finde et stærkt hul i markedet på kvalitets dåseøl til en fair pris, hvorfor vi har set et rigtig stærkt salg af vores Lumberjack IPA. I 2023 udbyggede vi desuden serien med to andre nye, spændende varianter – en Breezy IPA og en Blanche.

Vores brygmester

Efter nogle år som brygmester i Danmark stod det klart for Casper Møller, at han skulle sine egne vej. Passionen for at revolutionere det danske ølmarked med nye øltyper og smagsinspiration bragte ham tilbage til barndomsbyen Hareskovby. Her overtog ham sammen med et entreprenant det gamle traktørsted Skovlyst og byggede det om til et stemningsfuldt restaurationsbryggeri med hjerte i skoven.

Her har Casper udviklet opskrifterne til en lang række af de øl, du kan finde på hylderne i dag. Hele vores ”Originale” øl serie, som indeholder blandt andet BøgeBryg, NældeBryg, EgeBryg er udviklet og brygget for første gang i skovens lille bryggeri.

Sidenhen er andre opskrifter kommet til – fx vores store udvalg af alkoholfri specialøl – som vidner om Caspers lyst og passion til at udfordre ølmarkedet og gøre tingene anderledes.

Vores Partnere

Vi samarbejder med en række partnerbryggerier rundt om i Europa, der alle deler vores værdigrundlag, vores høje kvalitetskrav og har samme passion for innovation. Vores valg af partnerbryggerier er lige så nøje udvalgte, som ingredienserne i vores øl. De er hver især valgt på baggrund af deres brygningsmetoder, deres teknologi og deres historik som individuelt familieejede bryggerier. 

Skovlyst-brandet er brygget på passion – og den selvsamme passion er hovedingrediensen hos vores tre partnerbryggerier. Det lyder måske lidt fluffy og en smule føle-føle, og det er det måske også. Herunder kan du læse lidt mere om, hvorfor vi netop har valgt de her tre partnere.

Van Pur-bryggeriet

Vores bryggerisamarbejde startede i Polen i 2008, hvor vores NældeBrygBirkeBryg og HumleBryg blev brygget – det gør de faktisk stadig i dag. Van Pur-bryggeriet har topmoderne faciliteter og er knivskarpe til mikrobiologien, hvilket gør dem i stand til at brygge Skovlyst-øl efter præcis den standard, vi kræver. Tror du os ikke? Så smag selv.

LA GOUDALE-BRYGGERIET

Vi har samarbejdet med La Goudale-bryggeriet siden 2012. De er exceptionelle dygtige til at brygge stærke øl i topkvalitet. Hos La Goudale kan vi tappe øllet i smukke flasker, som giver følelsen af exceptionel eksklusivit, som øllet fortjener. Derfor står de for brygningen af vores Vintage-serie, som startede med at være en 75 cl patentprop-serie, og senere har udviklet sig til at være en sæsonpræget ølserie, hvori der lanceres en ny hvert år.

Egger

EGGER-BRYGGERIET

Samarbejdet med vores østrigske partnerbryggeri har været i gang siden 2013, hvor de startede med at stå for brygningen af vores serie af frugt-øl. I dag står de også for at brygge vores alkoholfrie varianter, som er en favorit hos mange danske forbrugere og banebrydende i kategorien. Egger-bryggeriet er valgt som samarbejdspartner, dels fordi de brygger fortrinlige øl, og dels fordi de har et stort ansvarlighedsfokus. Ja, de brygger faktisk 99,9 % CO2-neutralt – og det er en af grundene til, at vi er særligt stolte af samarbejdet.

Skanderborg Bryghus

Samarbejdet med Skanderborg Bryghus er vores seneste skud på stammen, hvilket vi har startet op i foråret 2023. Skanderborg Bryghus er kendt for sin fokus på ansvarlighed, ligesom stort set alt deres øl produceres økologisk. Bryggeriet er desuden udstyret med moderne teknologi, der sikrer en effektiv produktion for minimal miljøpåvirkning. Skanderborg Bryggeri er en mindre, men ambitiøs aktør på den danske bryggeriscene, der sætter kvalitet og bæredygtighed i højsædet. Netop derfor har vi valgt Skanderborg bryghus som partnerbryggeri på vores nye økologiske serie “Signatur Bryg”.

Flensburger-Bryggeriet

Samarbejdet med Flensburger Brauerei startede i januar 2023, da vi flyttede vores fadølsproduktion tættere på hjemmemarkedet. Bryggeriet blev grundlagt i 1888 og har siden da opnået stor anerkendelse for deres øl – såvel i Tyskland som internationalt. Flensburger Brauerei har en stolt tradition for brygning af øl og anvender kun de bedste ingredienser i deres brygningsproces. I dag er Flensburger Brauerei stadig ejet af den oprindelige grundlæggerfamilie, og bryggeriet er en vigtig del af lokalsamfundet i Flensburg.

Skovlyst logo

Er du 18+ år?

Du er desværre ikke gammel nok til at besøge denne side. Når du har en lovlig købsalder, er du velkommen tilbage.