Om Skovlyst - Skovens bryg

Om skovlyst

vores ambition

Skovlyst udspringer fra et lille bryghus i Hareskoven. Vi brændte for at indkapsle skovens smage, dufte og oplevelser i hjemmebryggede øl. Det brænder vi stadig for. I dag er vi rykket ud af skoven og tættere på forbrugerne. 

Hos os er en specialøl en komplet og autentisk oplevelse brygget på inspiration fra skoven og forbrugerens ønske om høj kvalitet. Sådan har det været, siden vi flyttede ud af skoven, og det er den selvsamme opskrift, der dagligt motiverer os i vores arbejde:

Vi vil være danskernes foretrukne specialølsvalg.

Det betyder, at kvaliteten skal være i top og samtidig være til at betale. Det betyder, at vores øl skal være smagfulde, men tilgængelige. Denne ambition forsøger vi at få til at blive til virkelighed gennem samarbejder med familieejede kvalitetsbryggerier i Frankrig, Østrig og Polen. Bryggerier, som alle deler vores værdigrundlag og vores store passion for innovation.

Vores partnerbryggerier

Et krav for vores partner bryggerier er, at de ligesom Skovlyst er familiejede. Det giver partnerskabet den rette ånd og samarbejdet med disse stolte europæiske bryggerier har bragt os utrolig mange gode oplevelser og ikke mindst en uforlignelig ølkvalitet og smag.  

Vores ældste og mest trofaste bryggeri partnerskab startede her i april 2008 hvor NældeBryg, Birkebryg og India Pale Ale blev brygget for første gang.

Klik for at læse mere om Van Pur bryggeriet

Bryggeri partnerskabet lagde fra land i 2013,  gennem lanceringen af vores lav alkoholiske serie af frugtøl, f.eks. den populære 33 cl variant med Pink Grape. Efterfølgende har brygsamarbejdet udvilket sig til også at inkludere brygningen af vores økologiske øl serie og senest vores Alkoholfrie mørkgyldne Ale Ellebryg 0,5%. 

Klik for at læse mere om Egger bryggeriet

Vi optog samarbejde med dette stolte familieejdede 3. generationsbryggeri i Nordfrankrig i foråret 2012. Her startede vi brygningen af  vores 75 cl patentprop ølserie, som henover årene har udvilket sig og budt på mange spændede faste og søsonprægede øltyper. i 2016 gik vi linen fuldt ud og bad bryggeriet om at brygge vores kompromisløse "Vintage serie", som er vores årlige hyldest til specialøl universet og hvor vi tapper øllet på sortmaterede og nummererede flasker og pakker øllet i eksklusiv emballage. Det er her at øltyper som Stag Brew og Bison IPA brygges. 

Klik for at læse mere om La Gaudale bryggeriet

Brygmesteren bag

Stifter og Brygmester Casper Møller I færd med at brygge skovlyst øl på det familieejede bryggeri i Nordfrankrig

Casper Møller er uddannet kemiingeniør og brygmester. De første 5 år af sin karriere arbejdede han under Carlsberg koncernen.

Passionen for at revolutionere det danske ølmarked med nye øltyper og smage bragte ham tilbage dog til hans barndomsby Hareskovby, hvor han sammen med et iværksætterteam overtog og ombyggede det gamle traktørsted, til det stemningsfulde restaurationsbryggeri "midt i skoven". 

Bæredygtighed

Skovlyst har gennem mange år haft stor fokus på at skabe så bæredygtig en værdikæde på vores ølproduktion som muligt. Det første skridt tog vi tilbage i 2008, hvor vi indgik stærke samarbejder med større, europæiske, familiejedede bryggerier, som blandt andet blev udvalgt på baggrund af deres gennemtænkte, bæredygtige produktionsstrategi. De tre bryggerier, vi samarbejder med i dag, udmærker sig ved af have et ganske lavt vand- og energiforbrug pr. liter produceret øl. Egger i Østrig, der bl.a. brygger vores ElleBryg 0,5 %, kan endda producere Skovlyst-øl 100 % CO2-neutralt - det kan du læse mere om på deres side.

Folkeskove

Siden 2018 har Skovlyst bidraget til arbejdet med at genetablere dansk folkeskov. Dette sker i samarbejde med Growing Trees Network, der siden deres opstart i 2015 har plantet mere end 1.200.000 nye træer i de danske folkeskove. Skovlyst har doneret en del af omsætningen på økologiske gaveæsker til Growing Trees Network og er stolte af at være en del af denne rejse.

Skovlyst

er du 18 eller ældre?

Du skal verificere, at du er 18 år eller ældre samt acceptere vores privatlivspolitik for at komme ind på dette websted.